کاهش عوامل خطر دیابت + پروتئین آب پنیر

کاهش عوامل خطر دیابت + پروتئین آب پنیر

 

Reduction-of-risk-diabetes-protein-water-cheese

کاهش عوامل خطر دیابت در افراد بالغ چاق با پروتئین آب پنیر

یافته های جدید نشان می دهد پروتئین whey یا همان پروتئین آب پنیر که درلبنیات از جمله شیر  و پنیر وجود دارد می تواند فوایدی  را برای افراد فربه  که هنوز به دیابت مبتلا نشده اند به ارمغان آورد. در این پژوهش  اثر پروتئین منابع گوناگون بر متابولیسم  بدن ارزیابی شد

 نتایج این تحقیق در مجله  ACS’ Journal of Proteome Researchمنتشر گردید.

دکتر Dragstedو دکتر  Hermansenوهمکارانشان اشاره می کنند که چاقی به عنوان  یک مشکل اپیدمیک  سلامت جوامع را در سراسر جهان به خطر انداخته است. تنها در امریکا ۳۵ درصد افراد  بالغ و ۱۷ در صد کودکان چاق هستند. چاقی وضعیتی است که موجب بروز تعدادی مشکلات دیگر از جمله بیماری قلبی عروقی و دیابت نوع ۲ می شود. یکی از عوامل خطر بیماری قلبی عروقی در افراد چاق وجود چربی زیاد درخون آنها بعد از صرف غذا است. اما تحقیقات  اخیر نشان داده است که این مقدار چربی بخشی با نوع پروتئینی که این افراد مصرف می کنند، ارتباط دارد.

 در این تحقیق پیشنهاد گردید که پروتئین  wheyمی تواند مقدار چربی خون را پس از صرف  غذا کاهش ومقدار انسولین را افزایش دهد، افزایش ترشح انسولین سبب کاهش مقدار قند در خون می گردد اما جزئیات و چگونگی بروزاین تأثیرات با مصرف پروتئینwheyهمچنان مبهم است به همین علت دانشمندان  به بررسی دقیق تر این ارتباط پرداختند.

 آنها از گروهی از افراد چاق غیر دیابتی ثبت نام کردند به این افراد یک وعده ی غذایی مشابه  از سوپ بعلاوه ی نان همراه با یک نوع پروتئین داده شد. این پروتئین ها شامل یکی از موارد زیر بود: whey gluten, caseinیا cod(نوعی ماهی ) بود.

 دانشمندان دریافتند در افرادی  که از پروتئین wheyاستفاده کرده بودند معده زودتر از سایر افراد تخلیه  می شود همچنین میزان اسیدهای چرب موجود در خون این افراد پس از صرف غذا پایین تر از سایرین است اما مقدار اسیدهای آمینه ی خاصی که موجب تحریک ترشح  انسولین می شوند، بالاتر است.

افزودن یک دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *